juli 13, 2024

Lokaal Woon Advies

Alles over je huis en tuin!

lade handgrepen

5 verschillende keukenstijlen 

1 De woonkeuken 

Bij een woonkeuken zitten de keuken en de woonkamer in dezelfde ruimte. Hierdoor krijgt de keuken een veel belangrijke functie in het huis dan alleen maar een plek om eten klaar te maken. Zo kun je er ook heel goed ’s avonds zitten na werk en kun je er ook gezellig gaan zitten met vrienden op een vrijdagavond. Eigenlijk verander je je keuken op deze manier ook in een leefruimte. Daarbij is het fijn dat je de woonkeuken heel goed kunt combineren met andere keukenstijlen. 

2 De moderne keuken 

De moderne keuken is vooral gericht op gebruiksgemak en op nut. Vaak is deze keuken ook vrij minimalistisch ingericht met weinig tierelantijntjes en wordt er vooral gebruik gemaakt van de kleuren wit en zwart. ook is kenmerkend voor de moderne keuken dat de lade handgrepen weg zijn en dat je helemaal geen handgrepen meer ziet. Het woord modern zegt het al maar je ziet ook veel nieuwe en geavanceerde keukenapparatuur. 

3 De design keuken 

In tegenstelling tot veel andere keukens kun je bij deze stijl helemaal zelf bepalen hoe jij wilt dat je keuken eruit gaat zien en heeft de keuken dus ook best wel een persoonlijk tintje. Vaak komt de stijl van de keuken dan ook overeen met de stijl van de rest van het huis, wat ervoor zorgt dat je huis meer een geheel wordt. Je kunt dus zelf bepalen of je een kookeiland, een hoekkeuken, inductie, wit, groen, zwart, geen handgrepen, metalen handgreep of iets anders wilt en dat maakt een design keuken erg leuk. 

4 De landelijke keuken 

Bij landelijk denk je waarschijnlijk aan een boerderij en de stijl die daarbij past. Dat klopt ook wel, want een landelijke keuken moet authentiek, warm en gezellig zijn. In tegenstelling tot de moderne keuken is de landelijke keuken een stuk minder strak ingericht en zijn er ook een stuk meer mogelijkheden in het kleurenpallet. De keukenapparatuur heeft meestal ook een minder moderne uitstraling, hoewel dat niet per se hoeft. Meestal zijn niet alle potten en pannen weggewerkt, maar horen die ook bij de stijl zelf. Die hangen dus bijvoorbeeld aan de muur. 

5 De eiland keuken 

Bij een eiland keuken staat er een kookeiland in het midden van de keuken waar het meeste kookwerk gebeurt. Zo is het vaak zo dat de wasbak en het fornuis op het kookeiland zitten. Maar een kookeiland heeft niet alleen een kookfunctie, je kunt er ook aan zitten en ontbijten. Tijdens het koken kan een ander veel gemakkelijker erbij zitten aan het kookeiland waardoor het gezelliger wordt.