juni 20, 2024

Lokaal Woon Advies

Alles over je huis en tuin!

bamboe jaloezieen op maat

De voordelen van bamboe jaloezien

Bamboe wordt al eeuwenlang op grote schaal gebruikt in Azië, en dat is niet zo vreemd. Bamboe is een natuurlijk materiaal dat oersterk is een groeit als kool. Mensen die meubels of zonwering kopen van bamboe hoeven zich geen zorgen te maken dat hiervoor hele bossen gekapt moeten worden. Van exotische landen waaronder bijvoorbeeld Indonesië wordt bamboe veel gebruikt in huisdecoratie, van daaruit is bamboe de hele wereld over gaan reizen als een eigen design.

bamboe jaloezieen op maat

Bamboe jaloezieën bieden niet alleen privacy

Door bamboe jaloezieen op maat te laten maken zul je altijd verzekerd zijn van natuurlijk licht en verduisteringsopties. Een privésfeer creëren met een natuurlijk lichtregeling is net zo belangrijk als de esthetiek die het moet uitstralen. Dit vanwege de natuurlijke kleur, textuur en de veelzijdigheid in verschillende ontwerpen zullen bamboe jaloezieën met hun gemêleerde houttinten een schitterend onderdeel van elk decor zijn.

Waarom kiezen voor bamboe zonwering?

Met bamboe jaloezieën op maat heb je niet alleen controle over de natuurlijke lichtinval het voegt ook een dimensie toe aan een kamer, terwijl exact dezelfde functies behouden blijven als bij traditionele jaloezieën. Bamboe jaloezieën zijn door hun natuurlijke eenvoud makkelijk op maat te installeren en schoon te maken. Dit maakt dat hun krachtige natuurlijke uitstraling goed past in de meeste soorten decoraties, van bohemien stijl tot trendy.

Een ander groot voordeel van een bamboe zonwering is de veelzijdigheid. Bamboe jaloezieën zijn er in drie verschillende tinten, namelijk: licht, medium of donker. Binnen deze drie is ook weer een verscheidenheid aan natuurlijke houttinten, zodat je ongetwijfeld de perfecte schaduw zult vinden die goed zal passen bij de vloer of meubels.

Praktisch geen omkijken naar

Bamboe jaloezieën zijn niet alleen makkelijk in onderhoud, maar ook eenvoudig schoon te maken. Een keer per week afstoffen met een plumeau is meer dan voldoende, woon je op een stoffige plaats zul je dat wat vaker moeten doen. Voor een diepere reiniging gebruik dan de stofzuiger met opzetborsteltje om eventueel spinrag weg te halen.

Bamboe zelf is een gewas dat goed bestand is tegen langdurige blootstelling aan zonlicht, hierdoor is het extreem duurzaam. Niet voor niets wordt dit veerkrachtige materiaal voor zowel buiten als binnen gebruik. Bamboe jaloezieën zijn daarom perfect om binnen te monteren, zelfs als de ramen niet onder de normale afmetingen vallen.