juni 20, 2024

Lokaal Woon Advies

Alles over je huis en tuin!

Prijs van het schilderen

Keuken schilderen

Als je graag je keuken zo goed als nieuw eruit wilt laten zien is het verbouwen niet de enige mogelijkheid. Het is namelijk veel goedkoper om je keuken te gaan schilderen. Met alleen al een paar kleine aanpassingen kan je keuken er al heen anders uit zien. Op zoek naar een schilder die je keuken kan verven?

Wat zijn de mogelijkheden met het schilderen van je keuken?

Het schilderen van je keuken bestaat uit meer dan alleen maar het plafond en de muren schilderen. Zo heb je ook de mogelijkheid om de verschillende keukenkastjes te verven of de meubels die je in de keuken hebt staan.

Als je van plan bent om je keuken te gaan verven is het verstandig om een goede verfsoort te kiezen die erbij past. De verf moet niet afstoten en moet ook goed kunnen hechten.

Het is belangrijk dat wanneer je je hele keuken laat schilderen je alle componenten goed combineert. Zorg ervoor dat je van te voren een plan hebt klaarliggen over hoe de keuken eruit moet komen te zien.

Wat kost het schilderen van je keuken?

De prijs van het schilderen van je keuken kan nogal variëren. Het is namelijk afhankelijk van de onderdelen in de keuken die je wilt laten schilderen. Over het algemeen betaal je voor een schilder die binnenschilder werkzaamheden uitvoert ongeveer €35,- tot €40,- per uur.

Daarnaast wordt er soms ook een tarief gehanteert per onderdeel of per vierkante meter. Zo kan het verven van de muren en plafonds rond de €15,- en €20,- per m². Het verven van de keukenkastjes kost al gauw tussen de €30,- en de €50,- per deur en/of lade.

Prijs van het schilderen

Kostenoverzicht keuken schilderen

SchilderwerkzaamheidPrijs
Schilder voor binnenschilder werkzaamheden€35,- tot €40,- per uur
Verven van de muren en plafonds€15,- en €20,- per m²
Keukenkastjes schilderen€30,- en de €50,- per deur en/of lade

Wanneer moet je de keuken schilderen?

Het is goed om te weten dat je de keuken eens in de zoveel jaar wel een nieuwe schilderbeurt kan gebruiken. Je weet wanneer het tijd is om je keuken opnieuw te schilderen als er blaasjes en scheurtjes te zien zijn op de keukenkasten.

Het opnieuw verven van de gehele keuken is ook niet altijd nodig. Kijk waar de scheuren en blaasjes zitten en laat dit oplossen. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld alleen de keukenkastjes opnieuw te laten verven en de muren en het plafond zo te laten als dit nog mogelijk is.