juni 20, 2024

Lokaal Woon Advies

Alles over je huis en tuin!

Materiaal voor een tuinhuis kiezen

Hovel after work in evening, golden hour. Garden shed (front view) with hoe, string trimmer, rake and grass-cutter. Gardening tools shed. Garden house on lawn in the sunset. Wooden tool-shed.

Materiaal voor een tuinhuis kiezen

Kies het juiste materiaal voor een tuinhuis

Een tuinhuis is ideaal om meerdere redenen. Je gebruikt een tuinhuis namelijk eenvoudig om er spullen in op te bergen. Je kunt hem daarnaast ook gebruiken als bijvoorbeeld een werkplek, een extra ontspanningsplek of je kunt er zelfs een jacuzzi in kwijt. Als je hebt bepaald waarvoor je je tuinhuis gaat gebruiken, is de volgende vraag: welk materiaal ga je voor je tuinhuis kiezen? In dit blog krijg je daarom wat inspiratie van ons.

Prefab tuinhuis

Door den prefab tuinhuis te ontewerpen, ontwerp je eenvoudig een tuinhuis helemaal in lijn met je eigen wensen. Jij bepaalt waar de deuren komen en waar de ramen komen. Daarnaast is monteren en demonteren werkelijk waar een kinderspel. Het stevige karakter van een prefab tuinhuis komt van het framewerk en niet van een opeenstapeling van planken, zoals bij de meer traditionele tuinhuizen het geval is. Ze zijn in meerdere materialen verkrijgbaar.

Houten tuinhuis

Het houten tuinhuis is zonder meer het echte klassieke tuinhuisje. Voor veel mensen is het visueel dan ook de meest aantrekkelijke variant. Belangrijk om hierbij te beseffen is dat hout goed behandeld en onderhouden moet worden. Gebruik dan ook altijd een goed dekkende beits voor je houten tuinhuis en behandel je houten tuinhuis daarmee om de tien jaar.

Kunststof tuinhuis

Een tuinhuis van kunststof heeft als voordeel dat deze eenvoudig in onderhoud is. Daarnaast is een tuinhuis van dit materiaal vaak voordelig qua prijs, rot hij niet snel door vocht of regen, is hij eenvoudig te monteren en is hij makkelijk uit te breiden als je dat wilt. Een kunststof tuinhuis gebruik je eenvoudig als opbergplek voor fietsen, gereedschap, tuinmeubilair etc.

Meer inspiratie

Met de informatie uit dit blog kun je straks makkelijk een keuze maken voor het materiaal van je toekomstige tuinhuis. Zoek je nog meer informatie en inspiratie op het gebied van wonen en stijlvol leven? Lees dan zeker nog wat meer van onze inspirerende blogs.