juni 20, 2024

Lokaal Woon Advies

Alles over je huis en tuin!

verhuisfirma

Meubeltransport

Het verhuizen van meubels kan stressvol en zwaar zijn. Het kan daarom verstandig zijn om een verhuisbedrijf in te zetten voor de meubeltransport. De verhuizers zijn gespecialiseerde vakmannen die met zorg en veiligheid de meubels voor jouw kunnen transporteren. Op zoek naar een verhuisbedrijf die meubels transporteert?

Wat is meubeltransport?

Meubeltransport is het vervoeren van goederen zoals tafels, kasten en bedden. Vaak gaat het om grote en/of zware goederen die niet in verhuisdozen verhuist kunnen worden. Meubeltransport vindt zowel plaats in particuliere vorm als zakelijke vorm.

Als je als particulier kiest voor meubeltransport doe je dat, omdat je graag een soepele verhuizing wilt van de desbetreffende meubels. Je bent dan opzoek naar een betaalbare verhuisfirma die de stress van de meubeltransport kan wegnemen en je veel tijd kan besparen.

De meubeltransport valt in de meeste gevallen onder een verhuisfirma en hierbij zit vaak ook het demonteren en monteren van meubels en het ontkoppelen en installeren van elektronica.

Wanneer je kiest voor zakelijke meubeltransport is de reden hiervoor dat je meubels in je bedrijfspand wil of juist meubels van je oude naar nieuwe bedrijfspand wil verhuizen. Je hebt dan het liefst een verhuisfirma die flexibel is met tijden, zodat werknemers niet gestoord zullen worden. Meubeltransport is in sommige gevallen mogelijk in het weekend en kan ook in één dag klaar zijn als het niet te veel werk is.

verhuisfirma

Wat valt er onder meubeltransport?

Meubels is een breed begrip en er zijn veel objecten die hieronder vallen. Weet je niet zeker of je meubeltransport nodig hebt?

Hier is een lijst met verschillende soorten meubels:

·         Kasten

·         Bedden

·         Stoelen

·         Banken

·         Bijzettafels

·         Tafels

·         Bureaus

·         Krukken

·         Kisten

Dit zijn een aantal voorbeelden die onder witgoed vallen. Maar dit is niet het enige wat onder meubeltransport valt. Zo hoort het vervoeren van piano’s en witgoed ook bij meubeltransport.

Een piano kan erg lastig zijn om te vervoeren door de ongemakkelijke vorm van sommige piano’s en ook zijn ze erg zwaar. Een verhuizer kan de juiste piano onderdelen voor je demonteren en weer monteren en zorgvuldig verhuizen. Zo voorkom je schade.

Het vervoeren van witgoed valt ook onder meubeltransport. Witgoed vervoeren lijkt in eerste instantie gemakkelijk, maar erg moeilijk uitpakken. Witgoed kan namelijk erg zwaar zijn en dit kan gevaarlijk zijn wanneer je van een steile trap af of op moet. Meubeltransporters maken gebruik van speciale bescherming die ervoor zorgt dat niks beschadigd raakt.

Daarnaast tillen de verhuizers het witgoed met beleid naar beneden, omdat ze hier veel ervaring mee hebben. Zo voorkom je dat je zelf lichamelijke schade oploopt.