juni 21, 2024

Lokaal Woon Advies

Alles over je huis en tuin!

Mijn riolering is kapot. Wat nu?

Mijn riolering is kapot. Wat nu?

Herstellen van een rioolbreuk

Is je riolering kapot? Dat is natuurlijk erg vervelend! Het herstellen van een kapot riool, zoals een rioolbreuk, is altijd een klus voor een gespecialiseerd bedrijf. Omdat je riolering in principe natuurlijk geen dag misbaar is, is het zaak dat je een kapotte riolering zo snel mogelijk laat repareren. Alleen een specialist beschikt namelijk over de juiste vaardigheden en materialen om een kapotte riolering op de juiste manier te reparen.

Een complexe taak

Het repareren van een rioolbreuk is vaak een complexe taak. Vaak moet er namelijk in een erg kleine ruimte gewerkt worden. Veel leidingen bevinden zich namelijk in de kruipruimte. Tijdens de werkzaamheden moet er dan ook vaak rekening gehouden worden met andere leidingen, balken en kabels. Het is dus verstandig voor je eigen veiligheid om hiervoor een rioolservice in te schakelen. Ben je voor een breuk in de riolering verzekerd? Dan is het al helemaal af te raden om zelf aan de slag te gaan.

Oorzaken kapot riool

Bij normaal gebruik kan een riolering tot wel 20 jaar meegaan voordat de eerste mankementen optreden. Bij verkeerd gebruik kunnen de problemen echter steeds eerder beginnen. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat er dingen door de wc worden gespoeld die er niet thuishoren, zoals pannen vol met overgebleven eten. In dat geval zal de verzekering het vaak ook niet vergoeden. Ook niet als je voor een breuk in de riolering bent verzekerd. Rioolbreuken worden verder vaak veroorzaakt door:
  • Wortelgroei van bomen
  • Boren
  • Constructiefouten
  • Graafwerkzaamheden
  • Scherpe objecten
  • Corrosie

Meer lezen?

Voor je eigen veiligheid en voor de portemonnee is het dus verstandig om een rioolservice in te schakelen bij een rioolbreuk. Wil je meer lezen over veilig en verantwoord wonen? Lees hier onze andere blogs! We posten regelmatig interessante en inspirerende artikelen.