juni 20, 2024

Lokaal Woon Advies

Alles over je huis en tuin!

Man examining genaration of solar power plant, holding digital tablet with a chart of electricity production. Concept of online monitoring of the electric station

Zonnepanelen op je woning duurzaam?

Voor het verduurzamen van een woning kun je veel subsidie krijgen. Naast het feit dat je ook veel geld kunt besparen op je stookkosten. Het rendement van investeren in zonnepanelen is dus absoluut de moeite waard. Wil je daarover meer advies? Neem dan eens contact met zonnepanelen Zaanstad op. Wij adviseren, begeleiden de koop en installeren de panelen gaat voor je. Zodat alles tot in de puntjes geregeld is en het besparen kan beginnen. Want een beetje zonnepaneel zorgt er nu eenmaal voor dat je minder gaat betalen. Soms kan het zelfs tientallen euro’s per maand verschil maken.

Kies voor een professionele zonnepanelen installatie.

Het installeren van zonnepanelen is niet iets dat je zelf kan doen. Je hebt hier een goed en deskundig bedrijf voor nodig. Dat precies weet wat de juiste plaatsing en manier van het aansluiten is. Daarom is het goed om te kiezen voor een erkende zonnepanelen installateur die je helpt. Maar ook advies geeft als er iets veranderd of je nog wensen hebt. Je kunt denken aan het soort zonnepanelen dat je wilt laten plaatsen.

De duurdere zonnepanelen (nieuwste generatie) leveren dan ook meer op en zijn kleiner van stuk. Dit kan zeker op een kleinere woning of als er minder ruimte beschikbaar is een grote besparing opleveren. 

Optimale opbrengst van zonnepanelen.

Om met zonnepanelen een optimale opbrengst te hebben is het belangrijk dat ze op een juiste manier worden aangesloten en aan de kant van het dak worden geplaatst waar je het meest en langst zon hebt. Zodat de zonnepanelen gedurende de dag bijzonder veel kunnen opleveren. 

Zeker voor zonnepanelen op een plat dak is het goed om ze in de juiste schuinte te laten plaatsen. Dat kan zomaar 30% meer energie opleveren. Dus uiteindelijk is goed nadenken over de plaatsing, hoek en hoeveelheid zonnepanelen een heel verstandige keuze die je niet moet onderschatten. Gedurende de levensduur is 30% meer energie natuurlijk een aanzienlijk percentage energie die je niet wil mislopen.