juni 20, 2024

Lokaal Woon Advies

Alles over je huis en tuin!

Het aanbod aan klokken is de laatste jaren toegenomen

De tijd tikt altijd door en vaak voelt het alsof we altijd te weinig tijd hebben. We worden altijd en overal geconfronteerd met de tijd helemaal sinds de digitalisering en de toegenomen technologieën op het gebied van computers smartphones en -watches. Desondanks is de klok niet weg te denken uit vele huishoudens en zien we deze nog overal terug op gebouwen, in bedrijven en bij iedereen thuis. 

Het aanbod aan klokken is de laatste jaren drastisch toegenomen en er zijn dan ook steeds meer verschillende uiteenlopende designs te vinden van digitale wandklok tot industriële tafelklok er is voor elke stijl inrichting wel een geschikte klok te vinden.

Steeds meer mensen bestellen een klok online

Een van de redenen waarom de klok nog steeds ongekend populair is, is vanwege het internet en de vele webshops die er tegenwoordig zijn op het gebied van klokken. De meeste mensen kopen online hun klok en dat is niet heel verwonderlijk wanneer je bedenkt dat het aanbod duizenden malen groter is dan in een winkel en je vaak ook met betrekking tot de prijs online voordeliger uit bent.

Tip: Stille klokken bij klokken.be

Je vindt klokken in elke prijscategorie online van standaardklokken tot abstracte designklokken. Het voordeel, is dat je er niet eens meer voor de deur uit hoeft en je in sommige gevallen je online aankoop al binnen 24 uur in huis hebt.

Het design van de klok is zeer belangrijk

De klok is niet alleen een zeer functioneel object, maar ook een belangrijk onderdeel binnen het interieur. Het soort en type klok kan de sfeer en uitstraling binnen de ruimte mede bepalen. Wanneer je een ruimte hebt met een hoog plafond dan is het soms mooi om te kiezen voor een XXL klok die de hoogte van de muren accentueert. Ook op het gebied van materiaalgebruik zijn er steeds meer opties op het gebied van klokken.

Uitgelicht: atoomklok 

Zo werkt bijvoorbeeld een industriële klok met verschillende metaalsoorten vaak goed in een moderne inrichting, terwijl een meer klassiek vormgegeven klok van bijvoorbeeld hout goed werkt in stijlvolle klassieke interieurs. Niet iedereen heeft de mogelijk of de ruimte om een klok aan de muur te hangen of in de muren te boren. In deze gevallen kan er ook altijd worden gekozen voor bijvoorbeeld een staande klok of een tafelklok, waarbij je niet hoeft te boren en ook flexibel kan zijn in waar je de klok wil plaatsen.