juni 20, 2024

Lokaal Woon Advies

Alles over je huis en tuin!

verbena bonariensis

Verbena Bonariensis, een plant die makkelijk te onderhouden is

De Verbena Bonariensis plant is een uiterst geschikt plant voor in de tuin. De plant is erg makkelijk te onderhouden. De Verbena Bonariensis vereist namelijk vrijwel geen water. Alleen gedurende langdurige droge periodes is het aan te raden om eens in de zoveel tijd wat water te geven. Wanneer de plant in een pot staat is het wel verstandig om de bodem altijd een beetje vochtig te houden.  

Het is een 1- tot 2-jarige plant. Dankzij het feit dat de plant zelf uitzaait, zal de plant nooit zomaar verdwijnen en houd je dus altijd wel een Verbena Bonariensis over.

De Verbena Bonariensis kan in principe het hele jaar door geplant worden, maar het planten tussen april en mei is het beste voor de plant.

verbena bonariensis

De pracht van een kleurrijke plant

De Verbena Bonariensis is een vrolijk gekleurde plant welke bestaat uit verschillende kleine, paarse bloemetjes. Hierdoor staat de plant dus enorm gezellig in de tuin. De plant bloeit van juni tot en met oktober en kan tot wel 1,5 meter hoog worden.

Van origine komt de plant uit Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. De Verbena Bonariensis komt uit de IJzerhardfamilie. Deze plantenfamilie bestaat uit wel 250 verschillende soorten.

Door de kleine, maar kleurrijke bloemetjes is de plant makkelijk te combineren met andere kleurrijke planten. Ook komen er veel vlinders, bijen en hommels op de Verbena Bonariensis af. Erg goed voor de biodiversiteit dus.

Als je een mooie, kleurrijke en onderhoudsvrije plant wilt is de Verbena Bonariensis dus perfect voor jou!